Верховний суд РФ відхилив скаргу України в суперечці про виплату «Татнафті» $144 млн

Верховний суд РФ відхилив скаргу України в суперечці про виплату «Татнафті» $144 млн

Укрінформ
Верховний суд Росії відхилив касаційну скаргу України на постанову Арбітражного суду Московського округу в  суперечці з російською компанією «Татнафта» на 144 мільйони доларів.

Про це повідомляє РБК з посиланням на картотеку арбітражних справ.

«Верховний суд Росії відхилив вимогу України передати розгляд суперечки з «Татнафтою» до Судової колегії ВС з економічних суперечок для перегляду рішення арбітражу Московського округу. Суд раніше підтвердив повноваження арбітражу Москви на розгляд позову «Татнафти», яка вимагає виконати в Росії рішення міжнародного арбітражу про стягнення з України $144 млн», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють російські ЗМІ, в четвер Арбітражний суд Москви проведе повторні попередні слухання за заявою «Татнафти», що вимагає визнати і привести у виконання на території Росії рішення про стягнення з України $144 млн.

У серпні Арбітражний суд Московського округу відмінив визначення Арбітражного суду Москви, яким той припинив провадження у справі про приведення у виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу, винесеного 29 липня 2014 року, про стягнення з Міністерства юстиції України 144 млн доларів компенсації в рахунок втрати «Татнафтою» частки в «Укртатнафті».

Читайте також: Суд Москви не прийняв позов "Татнафти" про стягнення з України $144 мільйонів

Раніше визначенням Арбітражного суду міста Москви від 4 липня 2017 року було припинено провадження про визнання і приведення у виконання зазначеного рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення з України 144 млн доларів.

Не погодившись з прийнятим судовим актом, «Татнафта» звернулася з касаційною скаргою до Арбітражного суду Московського округу.

Арбітражний суд Московського округу, розглянувши в серпні касаційну скаргу «Татнафти», відмінив визначення суду нижчої інстанції та спрямував справу на новий розгляд до першої інстанції.

Україна в особі Міністерства юстиції України звернулася зі скаргою на постанову суду касаційної інстанції до Верховного Суду Росії.

Нагадаємо, російська «Татнафта» подала до судів Москви і Лондона позов проти України на 144 мільйони доларів у справі Кременчуцького НПЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-