В Ірані вважають Америку ворогом номер один

В Ірані вважають Америку ворогом номер один

Укрінформ
Верховний лідер Ірану Аятола Алі Хаменеї заявив у четвер, що Сполучені Штати є ворогом номер один для Ірану, і що Тегеран ніколи не піддасться на тиск Вашингтона щодо ядерної угоди.

Про це повідомляє Reuters.

"Нерозумні зауваження американського президента щодо нашого народу показують глибину ворожнечі Америки до всієї іранської нації. Америка є ворогом номер один для нашого народу", - сказав Хаменеї.

Як зазначається, іранські чиновники неодноразово заявляли, що Тегеран буде дотримуватися ядерної угоди, якщо інші сторони теж виконуватимуть її. Втім, країна попередила про наслідки, якщо угоду буде розірвано.

"Будь-який відступ Ірану зробить Америку більш кричущою і нахабною ... Опір – єдиний варіант", - наголосив Хаменеї.

Читайте також: Іран продовжуватиме свою ракетну програму - президент

Нагадаємо, напередодні Міністерство фінансів США посилило санкції проти Ірану, включивши в оновлений список, у тому числі, окремі види збройних сил Корпусу стражів Ісламської революції (КСІР), що виконує основну роль силової підтримки нинішньої іранської влади.

Як повідомляв Укрінформ, кілька тижнів тому президент США Дональд Трамп не продовжив дозвіл адміністрації на виконання іранської ядерної угоди. Він оголосив нову стратегію проти Тегерану й заявив, що посилить санкційний тиск, почавши з Корпусу стражів Ісламської революції, на який спирається режим у своїй підтримці тероризму в інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-