У Німеччині втратили контроль над 30 тисячами біженців

У Німеччині втратили контроль над 30 тисячами біженців

Укрінформ
У Німеччині спалахнув черговий скандал, пов'язаний із депортацією мігрантів.

Про нього повідомляє таблоїд Bild.

«Новий, неймовірний скандал у владі: влада не знає, де «застрягли» 30 тисяч шукачів притулку, яким було відмовлено. Частково вони, ймовірно, поїхали з Німеччини або просто пішли тут у підпілля», - пише видання.

Журналіст Bild стверджує, що відповідальні відомства не мають інформації щодо того, де перебувають 30,82 тис. осіб, які мали б покинути межі країни. Це фактично визнав і представник Міністерства внутрішніх справ, зауваживши, що дані просто могли досі ще не потрапити до центрального реєстру іноземців.

Станом на кінець 2016 року ФРН мали залишили 54 437 шукачів притулку, яким було відмовлено у статусі. Влада стимулює людей до того, щоби вони робили це добровільно, пропонуючи грошові «премії». Ними скористалися лише близько 23 тисяч осіб. Це змусило говорити про «зниклих».

Читайте також: Біженці скаржаться на знущання поліції в Італії та Франції

Водночас на початку тижня МВС у відповідь на запит фракції лівих у Бундестагу видало дані про те, що з Німеччини добровільно від'їжджає більше людей, які не мають шансів отримати тут офіційний статус, ніж було відомо раніше. За перші 9 місяців цього року країну добровільно залишили 25 тисяч осіб, які отримали за це гроші від держави, і ще 10 тисяч тих, хто не зажадав матеріальної допомоги. Такі відомості зібрані на підставі числа так званих довідок про перетин кордону, які мають здати під час виїзду з країни ті, чиї прохання про надання притулку було відхилено, і ті, хто хоче добровільно залишити країну. Від початку року і до кінця вересня прикордонна влада видала 34 440 таких довідок. Депортовано за цей період було 18 тис. осіб, з них 5 тис. - до інших країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-