У Молдові лідера проросійської партії обвинувачують в організації замовного вбивства

У Молдові лідера проросійської партії обвинувачують в організації замовного вбивства

Укрінформ
Мер молдавського міста Бєльці, лідер проросійської "Нашої партії" Ренато Усатий обвинувачується в організації замовного вбивства.

Про це заявили співробітники Прокуратури у боротьбі з організованою злочинністю і особливо важливих справах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Під час попереднього слідства один з обвинувачених, Іон Друце, дав свідчення. Слідчими було встановлено, що в 2011-2012 роках Ренато Усатий організував злочинну групу, до складу якої входили громадяни кількох держав. Метою угруповання було заволодіння майном банкіра Германа Горбунцова, а потім – фізичне його усунення", - повідомив заступник прокурора Віталіє Бусуйок.

Згодом, за його словами, замовник убивства Горбунцова Ренато Усатий пообіцяв одному з кримінальних авторитетів Віталію Прока винагороду в сумі 600 тисяч євро. За вказану суму Прока мав розповісти слідчим, що замовником убивства Горбунцова нібито був нинішній лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк, зазначив заступник прокурора.

Читайте також: Додон образився і пригрозив демократам "бумерангом"

Правоохоронні органи Молдови звернулися до влади РФ з вимогою про екстрадицію Усатого, який в даний час знаходиться в Москві, проте Росія на запит молдавської сторони відповіла відмовою.

Адвокати Усатого назвали заяву представників прокуратури неприпустимою, оскільки вона порушує принцип презумпції невинуватості та не відповідає нормам міжнародного права.

Слідство у справі триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-