У Мінську затримали опозиціонера Статкевича, який збирався до Києва

У Мінську затримали опозиціонера Статкевича, який збирався до Києва

Укрінформ
Затримали опозиційного політика, колишнього кандидата в президенти Білорусі, співголову ради Білоруського національного конгресу Миколу Статкевича.

Про це розповіла Білоруській службі Радіо Свобода його дружина Марина Адамович.

«Ми поверталися додому, проїхали метрів п'ятсот, як нас зупинило ДАІ», - повідомила Адамович.

Статкевича відвезли в Мінськ в ізолятор на вулиці Окрестина. Ймовірно, його затримали за «старою» постановою, за акцію 8 вересня, згідно з якою його раніше засудили на 5 діб адміністративного арешту. Таким чином, він зможе вийти на волю 4 листопада о 20:30. У вівторок, 31 жовтня, Статкевич планував виступити на сесії Парламентської асамблеї «Східного партнерства» (Євронест) у Києві. Тепер він не зможе цього зробити.

Раніше політик говорив, що отримав повістку до суду за те, що дав журналістам інтерв'ю під в'язницею на Окрестина 7 жовтня в Мінську після  15-добового арешту, в якому розповів про «спробу заразити його туберкульозом».

Читайте також: СБУ зняла заборону на в'їзд в Україну для співака Макса Коржа

Микола Статкевич у грудні 2010 року брав участь у президентських виборах у Білорусі. Він був затриманий після розгону мітингу опозиції. 26 травня 2011 року його засудили до шести років позбавлення волі в колонії посиленого режиму "за організацію масових заворушень". Статкевич був помилуваний президентом Білорусі Олександром Лукашенком у серпні 2015 року. Після цього опозиціонера регулярно затримували і засуджували на нетривалі строки позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-