В Естонії побудували гігантську базу для розміщення сил НАТО

В Естонії побудували гігантську базу для розміщення сил НАТО

Укрінформ
В естонському військовому містечку Тапа завершили будівництво великого оборонного комплексу для розміщення батальйонної групи НАТО.

Про це повідомляє газета Postimees.ee.

"Комплекс (на військовій базі НАТО в Тапі - ред.) урочисто відкриє міністр оборони Юрі Луйк разом з представником Сил оборони Естонії і представником союзників. В комплекс входять 20 будівель і споруд, у тому числі три казарми, їдальня, навчальні приміщення та допоміжні будівлі. Площа комплексу становитиме 38 тис. квадратних метрів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Литва купила у Норвегії ЗРК для зміцнення східного флангу НАТО

Нові казарми побудовані з огляду на сучасні вимоги і з урахуванням потреб сучасних солдатів. У кожній казармі - 300 спальних місць і 30 робочих місць. В одній із казарм знаходяться побутові та навчальні приміщення, а також кімнати для зберігання спорядження та його обслуговування.

Їдальня розташовується на площі 5500 квадратних метрів і є однією з найбільших в країнах Балтії. Вона здатна нагодувати в день 3200 осіб.

Вартість робіт склала 43 млн євро. На базі в Тапі базується, крім військовослужбовців Першої піхотної бригади Сил оборони Естонії, також бойова батальйонна група НАТО у складі 1200 осіб. До її складу входять солдати і офіцери з Великої Британії та Франції.

Фото: Tiit Veermäe / Merko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-