Демократи в США хочуть обмежити вплив Трампа на розслідування щодо РФ

Демократи в США хочуть обмежити вплив Трампа на розслідування щодо РФ

Укрінформ
Керівництво Демократичної партії у понеділок виступило із закликами та законодавчими ініціативами з обмеження можливостей глави Білого дому та його кабінету щодо внесення кадрових змін в апараті спеціального прокурора, який проводить розслідування по Росії.

Законодавці виступили із заявами в понеділок, після висунення спецпрокурором офіційних звинувачень проти трьох колишніх радників Трампа, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент за жодних обставин не повинен будь-яким чином втручатися в роботу спеціального прокурора. Якщо він це зробить, Конгрес має відреагувати на це швидко, однозначно, за підтримки обох партій, щоб забезпечити продовження розслідування",- заявив керівник демократичної меншості в Сенаті Чарльз Шумер.

Його заява знайшла переважну підтримку серед законодавців демократичного крила американського Конгресу.

Читайте також: Манафорта посадили під домашній арешт

Так, із подібними закликами виступили ряд сенаторів-демократів, які закликали колег-республіканців "захищати цілісність та незалежність" розслідування фактів російського втручання у вибори в США, яке очолює спецпрокурор Мюллер.

Крім того, сенатори внесли два законопроекти, які передбачають обмеження для президента Трампа або Міністерства юстиції усунути без належної причини спеціального прокурора Мюллера.

Водночас, у Білому домі підкреслили, що президент не має наміру усувати з посади Мюллера. Як зазначила з цього приводу речниця адміністрації президента Трампа Сара Сандерс, "немає намірів або планів вносити будь-які зміни по відношенню до спеціального прокурора".

Як повідомляв Укрінформ, офіс Мюллера у понеділок оприлюднив звинувачення проти трьох колишніх радників президентської кампанії Дональда Трампа – Пола Манафорта, Ричарда Гейтса і Георгія Пападопулоса, які мали фінансові, політичні та інші зв'язки з російським урядом під час виборів у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-