Франція готова постачати в Індію підводні човни - міністр оборони

Франція готова постачати в Індію підводні човни - міністр оборони

Укрінформ
Франція планує розширити військову співпрацю з Індією та ОАЕ, зокрема підписати нові контракти про постачання озброєння та військової техніки (ОВТ) у ці країни.

Про перспективи співпраці йшлося під час візиту міністра оборони Франції Флоренс Парлі у ці країни, повідомляє RFI

«Візит до Абу-Дабі почався в суботу, після дводенного візиту до Індії. В обох країнах глава міністерства оборони шукала контрактів для французьких виробників зброї та заклала основу для майбутніх візитів президента Еммануеля Макрона», - повідомили в оборонному відомстві.

У Абу-Дабі Парлі зустрілася з шейхом Мухаммедом бен Заїдом, заступником верховного головнокомандувача збройних сил ОАЕ. Під час зустрічі мова йшла про ситуацію в Сирії, Іраку та Лівії. Також обговорювалася перспектива продажу в ОАЕ реактивних винищувачів французької компанії Dassault Rafale.

Читайте також: Human Rights Watch закликає Францію не продавати Єгипту зброю

Під час візиту до Індії Парлі зустрілася зі своєю колегою – очільницею міноборони Нірмалою Ситхараман. Окрім поточної ситуації у конфліктних регіонах світу сторони говорили про нові проекти з постачання французького ОВТ, зокрема, винищувачів Rafale (у 2016 році Індія придбала 36 винищувачів), вертольотів Panther Airbus. Також Франція висловила готовність до постачання в Індію підводних човнів.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон відвідає ОАЕ 8 листопада, після чого вирушить до Індії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-