Air Berlin виконав свій останній рейс

Air Berlin виконав свій останній рейс

Фото
Укрінформ
Останній рейс другої за величиною німецької авіакомпанії Air Berlin перевіз пасажирів у п'ятницю пізно ввечері з Мюнхена до Берліна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Літак А320 вилетів з майже годинним запізненням через церемонії проводів. Пасажирам, серед яких був і президент компанії в 1991-2011 рр Йоахім Хунольд, була надана можливість залишити написи на дверях кабіни пілотів.

В результаті в Берліні літак сів близько півночі за місцевим часом. Тут його чекала церемонія прощання: на полі аеропорту Тегель зібралися понад півтори тисячі співробітників компанії, посадку транслювали в прямому ефірі ряду німецьких телеканалів. Пожежні зустріли літак «почесним дощем» з брандспойтів і сиренами.

Читайте також: Держава назвало Air Berlin дедлайн для повернення €150 мільйонів боргу

Обійшлося без таких актів, як кілька днів тому в Дюссельдорфі, де пілот машини ефектно пішов на друге коло перед посадкою, чим неабияк перелякав пасажирів і співробітників аеропорту (і за що був негайно звільнений).

Для працівників компанії (всього їх 8 тисяч) і для багатьох пасажирів це був дуже сумний день: багато хто з перших стоять перед невідомістю, їх робочі місця не були гарантовані, інші ж позбавляються недорогого перевізника з хорошим обслуговуванням та фірмовими шоколадними сердечками.

Співробітники компанії навіть написали пісню, яка в п'ятницю «гуляла» Інтернетом і телеканалами, в якій вони звертаються до голови Air Berlin із запитанням, як той може спати спокійно і робити вигляд, ніби нічого не сталося.

Читайте також: Lufthansa купить велику частину збанкрутілої Air Berlin за 1,5 мільярда євро

З 1979 року, коли компанія була заснована, вона перевезла понад півмільйона пасажирів.

Объявившую в середина серпня банкрутство компанію майже повністю поглинає Lufthansa, давній конкурент.

Фото: focus.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-