Держава назвала Air Berlin дедлайн для повернення €150 мільйонів боргу

Держава назвала Air Berlin дедлайн для повернення €150 мільйонів боргу

Укрінформ
Друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin, яка оголосила про банкрутство, має сплатити наданий їй державою кредит-підтримку до 4 грудня, а до 12 жовтня - врегулювати питання про передачу активів.

Про це інформує видання Focus.

"Air Berlin має повернути 150 млн євро державного кредиту банку KfW до 4 грудня", - йдеться в повідомленні.

Перший етап процедур завершено, інвестори провели переговори, тепер черга за кредиторами. Надійшло 5 пропозицій про купівлю активів. Ексклюзивні переговори ведуться з Lufthansa. Зокрема, перший за величиною перевізник ФРН планує викупити 93 літаки зі 134, які належать Air Berlin і її дочірній компанії Niki, за 200 млн євро. Easyjet претендує на 27-30 машин.

Рішення має бути ухвалено до 12 жовтня. Після цього законність угоди мають перевірити європейські антимонопольники, що триватиме близько 3 місяців.

Окрім літальної техніки, компанія-банкрут ще має реалізувати свої наземні активи в аеропортах Берліна, Дюссельдорфа і Мюнхена. У цьому питанні поки що зовсім немає ясності. 

Близько 1400 працівникам Air Berlin загрожує звільнення. 

Читайте також: Air Berlin продовжує переговори про продаж, пілотам загрожує звільнення

Як повідомлялося, друга за величиною авіакомпанія ФРН Air Berlin оголосила про банкрутство в середині серпня після відмови головного акціонера - арабської Etihad - фінансово підтримати її. Проте завдяки проміжному кредиту федерального уряду в 150 млн євро Air Berlin обіцяла продовжити виконувати свої зобов'язання перед пасажирами протягом трьох місяців. За оцінками, продаж Air Berlin може дати від 250 до 350 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-