Air Berlin продовжує переговори про продаж, пілотам загрожує звільнення

Air Berlin продовжує переговори про продаж, пілотам загрожує звільнення

Укрінформ
Друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin, яка нещодавно оголосила про банкрутство, продовжує переговори щодо продажу активів, з персоналом питання також поки не вирішені.

Про це в понеділок повідомили представники перевізника, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми поки ще не досягли мети переговорів», - сказав Франк Кебекус.

Він повідомив, що переговори ведуться з Lufthansa і її донькою Eurowings, а також EasyJet, які висунули найцікавіші з економічного погляду пропозиції. Крім того, не виключено, що частину перевізника забере собі Condor. Lufthansa, зокрема, планує забрати до 78 літаків (38 машин перейшли до неї раніше через купівлю або лізинг). Загалом, Air Berlin отримала 16 всіляких пропозицій про придбання.

Читайте також: Масове захворювання: 150 пілотів Air Berlin не вийшли на роботу

Кебекус визнав, що успіх переговорів багато в чому залежатиме від безперебійності польотів в ці дні. Пілоти компанії продовжують негласний страйк - і багато рейсів або запізнюються на кілька годин, або й зовсім скасовуються.

Тим часом глава компанії Томас Вінкельман підтвердив, що близько 80% з 8 тисяч співробітників Air Berlin зможуть отримати роботу у нових власників, решта 20% (це приблизно 1600 осіб), ймовірно, будуть скорочені.

Як раніше повідомлялося, друга за величиною авіакомпанія Німеччини Air Berlin оголосила про банкрутство в середині серпня після відмови головного акціонера – арабської Etihad - фінансово підтримати її. Завдяки проміжному кредиту федерального уряду в 150 млн євро обіцяла продовжити виконувати свої зобов'язання перед пасажирами впродовж трьох місяців. Кредит слід повернути до кінця жовтня. За оцінками, продаж Air Berlin може принести від 250 до 350 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-