Ракети КНДР: Штати виступають за дипломатію, але готові й до військових дій - Меттіс

Ракети КНДР: Штати виступають за дипломатію, але готові й до військових дій - Меттіс

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс звинуватив Північну Корею у створенні ядерного арсеналу з метою "погрожувати іншим катастрофою".

Про це повідомляє AP.

"Ми маємо стояти пліч-о-пліч з вами і корейським народом, щоб протистояти загрозам режиму Кім Чен Ина", - сказав Меттіс на зустрічі з міністром оборони Південної Кореї Сон Янг-Му.

Глава Пентагону назвав КНДР "гнітючим режимом, який тримає в "оковах" своїх людей, позбавляючи їх свободи, благополуччя та людської гідності заради створення ядерної зброї та засобів її доставки, щоб "загрожувати іншим катастрофою".

Він також додав, що адміністрація Трампа залишається прихильною до того, щоб примусити Пхеньян прийняти повне ядерне роззброєння.

Меттіс наголосив, що адміністрація Трампа виступає за дипломатичне вирішення проблеми, однак зазначив, що США готові і до військових дій у разі, якщо КНДР не зупинить свою розробку ракет, які можуть вразити цілі у Сполучених Штатах.

Читайте також: Штати запровадили нові санкції проти КНДР

Меттіс прибув до Південної Кореї раніше в п'ятницю, щоб зустрітися з вищими посадовими особами країни та американськими військовими командувачами.

У четвер, 26 жовтня, офіційний Вашингтон запровадив новий пакет санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які сприяють продовженню практики грубих порушень прав людини в Північній Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-