Глава Пентагону прокоментував постачання російської зброї на Філіппіни

Глава Пентагону прокоментував постачання російської зброї на Філіппіни

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не надає великого значення передачі партії російської зброї та військового обладнання Філіппінам – країні, яка раніше була клієнтом для військових поставок зі США.

Про це сказав у розмові з журналістами міністр оборони США Джеймс Меттіс, повідомляє Reuters.

"Я не надаю цьому дуже великого значення, певна кількість вантажівок та озброєння були перекинуті в країну, яка зараз бореться з тероризмом", - заявив міністр оборони США на літаку до Бангкока.

Він зауважив, що це не те питання, яке повинно турбувати, тим більше, що й інші країни отримують військову допомогу від Росії. "Це суверенне рішення Філіппін", - підкреслив глава Пентагону.

Напередодні в Манілі відбулася урочиста церемонія за участю президента Родріго Дутерте з передачею Філіппінам близько 5 тис. автоматів Калашникова, 5 тис. сталевих шоломів, близько мільйона боєприпасів, а також 20 військових вантажівок. Цей "подарунок" був зроблений на наступний день після того, як Росія та Філіппіни підписали два військових пакти, включаючи контракт на купівлю обладнання у Рособоронекспорту.

Читайте також: На Філіппінах військові заявили про звільнення Мараві від ісламістів

З 2000 року Сполучені Штати поставили Філіппінам військової техніки та озброєння на суму близько $1 млрд. До цього переліку входило обладнання від стрілецької зброї до розвідувальних літаків, безпілотників та катерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-