Канада пропонує ООН допомогу з реформами

Канада пропонує ООН допомогу з реформами

Укрінформ
Канада хоче допомогти у реформуванні Організації Об'єднаних Націй і пристосуванні її до вимог сучасності.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у своєму зверненні з нагоди Дня ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одним із найвагоміших внесків, які ми можемо нині зробити у ООН, – це посилення та оновлення її. Міцна та надійна ООН може допомогти досягти більшого процвітання, миру й стабільності на глобальному рівні, що буде важче зробити в умовах ізоляціоністського світу», - сказала Фріланд.

Вона також пообіцяла й надалі брати активну участь у багатосторонніх організаціях. «Ми обіцяємо продовжувати працювати у багатосторонній системі, в рамках ООН та інших організацій з метою інноваційності, адаптації та досягнення стійких результатів», - зазначила міністр.

Читайте також: Канада розширила можливості запровадження санкцій проти РФ

Фріланд наголосила, що ООН залишається «серцем багатосторонньої системи, створеної для підтримання миру й досягнення процвітання на планеті», незважаючи на свій поважний вік. «ООН залишається основною організацією, яка дозволяє світу збиратися разом, знаходити сфери порозуміння й вирішувати проблеми тероризму, навколишнього середовища, інфекційних хвороб та хронічного голоду, прав людини, грамотності й переміщення населення», - підсумувала глава МЗС Канади.

ООН – універсальна міжнародна організація, діяльність якої спрямована на забезпечення міжнародних безпеки і миру; вона організовує співпрацю і підтримує розвиток приязних відносин між державами. Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів ор

День ООН відзначається з 1948 року. В 1971 році Генеральна асамблея ООН рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-