У Конгресі почали розслідування щодо

У Конгресі почали розслідування щодо "уранової угоди" з РФ часів Обами

Укрінформ
У Конгресі США, обидві палати якого контролюються республіканцями, ініційовано розслідування щодо так званої "уранової угоди" з Росією, укладеної за часів президентства Барака Обами, яка є постійним джерелом критики на адресу демократів.

Про це заявив у вівторок голова Комітету з питань розвідки Палати представників конгресмен Девід Нуньєс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зібралися сьогодні, щоб оголосити про початок розслідування щодо причетності Росії до уранової угоди, укладеної кілька років тому. Це початок процесу", - наголосив конгресмен-республіканець під час спеціальної прес-конференції.

Він висловив стурбованість, що правоохоронні органи США досі не провели розслідування з цього питання, водночас підкресливши, що наразі "поки не робитиме жодних висновків".

Американські ЗМІ вже оцінили заяву Нуньєса як спробу "роздратувати демократів" та відвести увагу від поточного розслідування щодо російського втручання у президентські вибори в США.

Читайте також: Трамп обурився, що ЗМІ піднімають не ту російську тему

"Республіканці підхопили це питання, щоб спробувати відвернути увагу від дій Росії після того, як демократи витратили місяці на пошуки зв'язків Трампа з Кремлем. Пов'язані з виборами розслідування, в тому числі з питання, чи надавала допомогу Москва оточенню Трампа, стали безперервним збудником для Білого дому", - зазначило з цього приводу Politico.

Так звана "уранова угода" між США і Росією часів президента Обами неодноразово слугувала джерелом політичних претензій з боку Республіканської партії як під час президентської кампанії, так і після неї. Республіканці, зокрема, акцентували увагу на повідомленнях медіа, що однією зі сторін угоди є донор Фонду Клінтона, а на той час Гілларі Клінтон очолювала Державний департамент США, який також брав участь у процесі укладення угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-