Трамп обурився, що ЗМІ піднімають не ту російську тему

Трамп обурився, що ЗМІ піднімають не ту російську тему

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що "уранова" домовленість з Росією 2010 року – за часів президентства Обами – має бути важливішою темою в американських ЗМІ, ніж розслідування зв'язків його президентської кампанії з РФ.

На цьому він наголосив під час зустрічі в Білому домі з губернатором Пуерто-Рико, повідомляє Укрінформ.

"Саме це – ваша історія, це справжня історія про Росію, реальна історія – про уран", - цитує відповідь глави Білого дому журналістам американське центральне видання The Hill

Публічна заява Трампа прозвучала через кілька годин після появи його допису у Тwitter зі звинуваченнями на адресу "фейкових ЗМІ", що вони не хочуть широко висвітлювати історію семирічної давнини.

Читайте також: Іран прискорить ракетну програму - у відповідь на “ворожий підхід” Трампа

"Уранова угода з Росією, у якій Клінтон допомогла, а адміністрація Обами була обізнана, це найбільша історія, яку фейкові ЗМІ не хочуть відстежувати", - написав Трамп. 

Заяви Трампа про так звану "уранову угоду" вже давно є предметом звинувачень з його боку на адресу Гілларі Клінтон, в тому числі під час виборчої компанії. Йдеться про домовленість між США і Росією про контроль над ураном, що міг використовуватися у військових цілях. Трамп при цьому звинувачував Фонд Клінтон у тому, що на його рахунки надходили великі нарахування з Росії для того, щоб отримати преференції в цій угоді.

У четвер Трамп знову не згаяв шансу згадати про це у Twitter. "Росія перераховувала мільйони на Фонд Клінтон", - написав Трамп, згадавши при цьому свою улюблену передачу "Фокс та друзі" на телеканалі Fox News. 

Як повідомляв Укрінформ, нині у США продовжується ряд паралельних розслідувань щодо втручання Росії у президентську кампанію в США та можливих домовленостей представників кампанії Трампа з російським урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-