У Трампа розказали, як азійське турне пов'язане з тиском на КНДР

У Трампа розказали, як азійське турне пов'язане з тиском на КНДР

Укрінформ
У своєму майже двотижневому міжнародному турне країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону президент США Дональд Трамп планує натиснути на світових лідерів з метою посилити вплив на Північну Корею і досягти згортання нею ракетно-ядерних програм. 

Про це повідомив у понеділок високопоставлений представник адміністрації США на умовах анонімності, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Турне президента підкреслить його прихильність тривалим альянсам та партнерським відносинам Сполучених Штатів, а також підтвердить лідируючу роль США в просуванні вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону", - підкреслили в Білому домі.

Читайте також: США, Японія й Південна Корея домовилися тиснути на КНДР - поки дипломатією

При цьому представник адміністрації звернув увагу, що головну загрозу регіону сьогодні становить розробка Пхеньяном ракетної та ядерної зброї. У цьому зв'язку, за його словами, на тлі вже запроваджених санкцій ООН, основну роль у їх імплементації відіграє Китай, на який припадає до 90% міжнародної торгівлі Північної Кореї.

"Ми хотіли би, щоб Китай дотримувався своїх зобов'язань. Ми хотіли би побачити, як Китай робитиме це в двосторонньому порядку, що також могло би навіть виходити за рамки, передбачені резолюціями Ради Безпеки ООН", - заявив чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, президент США планує 3-14 листопада відвідати п'ять країн Азії і Тихоокеанського регіону - Японію, Республіку Корею, Китай, В'єтнам і Філіппіни, а також американський острівний штат Гаваї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-