США, Японія й Південна Корея домовилися тиснути на КНДР - поки дипломатією

США, Японія й Південна Корея домовилися тиснути на КНДР - поки дипломатією

Укрінформ
Міністри оборони Сполучених Штатів, Японії і Південної Кореї рішуче засудили триваючі провокації з боку Пхеньяна, які суттєво дестабілізують ситуацію в регіоні, та домовились взаємодіяти разом, покладаючись поки що на дипломатичні інструменти.

Про це йдеться у спільній заяві глав оборонних відомств за результатами зустрічі на Філіппінах у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Троє міністрів висловили намір активно взаємодіяти, щоб підтримати дипломатичні зусилля, спрямовані на розв'язання ядерної проблеми Північної Кореї шляхом максимального тиску на КНДР", - наголошується в документі.

Читайте також: Трамп про ситуацію з КНДР: США готові до всього

Глави оборонних відомств також домовились продовжувати сприяти припиненню програм Пхеньяна щодо створення зброї масового знищення та засобів їх доставки.

Крім того, сторони погодились проводити подальші консультації з питань безпеки та "підтвердили рішучу прихильність сприянню співпраці в галузі безпеки між трьома країнами з метою сприяння миру та стабільності в регіоні Азії і в усьому світі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-