Зв'язки Трампа з Росією: слідчі США взялися за лобіста Януковича

Зв'язки Трампа з Росією: слідчі США взялися за лобіста Януковича

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який займається розслідуванням можливих зв'язків виборчої кампанії Дональда Трампа з Росією, здійснює перевірку діяльності лобістської компанії Podesta Group та Тоні Подести.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на три джерела, знайомі з ситуацією.

Зазначається, що дане розслідування щодо Podesta Group виникло за лінією перевірки фінансових зв'язків екс-керівника кампанії Трампа Пола Манафорта, зокрема з українським урядом за часів правління Віктора Януковича.

Манафорт консультував неприбуткову організацію "Європейський центр сучасної України" (ECMU), до якої раніше входили члени партії Януковича. Компанія Podesta Group була однією з багатьох фірм, що працювали над кампанією, яка сприяла створенню іміджу України на Заході.

Зараз спецпрокурор США та його команда з'ясовують, чи порушила компанія Podesta Group законодавство США, працюючи з ECMU.

Читайте також: Розслідуванню щодо РФ іще далеко до завершення - американський сенатор

Відповідно до американського законодавства, яке регулює діяльність у США лобістів закордонних урядів (FARA), люди, які здійснюють лобізм в інтересах закордонних урядів, мають надавати Міністерству юстиції США детальні дані про свої витрати та діяльність. Зумисне порушення є злочином та може потягнути за собою ув'язнення на строк до 5 років, але переслідування за даною статтею є рідкістю, пише NBC News.

Зазначається, що Podesta Group повністю співпрацює із слідством.

Як повідомляється, Тоні Подеста є братом Джона Подести, який очолював виборчу кампанію Гілларі Клінтон, а безпосередньо перед цим був радником президента США Барака Обами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-