В Індії назвали технології РФ відсталими - спільний винищувач під питанням

В Індії назвали технології РФ відсталими - спільний винищувач під питанням

Укрінформ
Індія назвала російські військові технології «відсталими» і допустила відмову від спільного створення винищувача п'ятого покоління.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

"Створюваний на базі російського Су-57 літак не володіє достатнім рівнем скритності і не передбачає модульної концепції двигуна, що призводить до подорожчання вартості технічного обслуговування винищувача. Про це йдеться в доповіді ВПС Індії, на яку посилається Дефенс Ньюз. Конкурувати з американським F-35 такий виріб не зможе, зробили висновок індійські військові і запропонували уряду країни вийти зі спільної з Росією програми FGFA", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Масштабна практика: Росія відправила нові винищувачі в Сирію для "обкатки"

Наголошується, що це вже не перша критика програми з індійської сторони – три роки тому Делі залишився незадоволений турбореактивними двигунами, бортовою радіолокаційною станцією, рівнем малопомітності і запропонованими системами підвіски озброєння.

Програма FGFA стартувала 10 років тому, дві країни домовилися про створення винищувача п'ятого покоління. На першому етапі був розроблений дизайн літака, але далі, зазначає видання, проект не просувається через безліч розбіжностей між партнерами.

Бюджет програми оцінюється в 10 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-