У Франції групу молодиків підозрюють у підготовці терактів, відкрили справу

У Франції групу молодиків підозрюють у підготовці терактів, відкрили справу

Укрінформ
У Франції відкрито розслідування щодо восьми осіб, з них троє неповнолітні, яких підозрюють у підготовці нападів на політиків, представників нацменшин та мечеті.

Вік підозрюваних від 17 до 29 років, вони входили до групи 21-річного Логана Олександра Нісіна, якого затримали в Марселі у червні, повідомляє RFI 

«Група, сформована Нісіним, мала на меті вчинення насильницьких дій. Деталі - таємниця слідства», - заявили у прокуратурі.

Як повідомили правоохоронці, серед потенційних жертв групи були представника уряду Крістоф Кастанер, який колись був мером міста, де жив Нісін, колишній міністр, член Сенату Жан-Люк Меланшон, активісти-антифашисти, представники нацменшин за расовими ознаками, мечеті.

Загалом поліція у вівторок затримала десятьох осіб у цій справі, але пізніше двох, у їх числі матір Нісіна, було звільнено. 

Читайте також: Терористи планують нове "11 вересня" - міністерство нацбезпеки США

Поліцією було встановлено, що представники групи мали намір закуповувати зброю та організовувати тренування, дехто з них вже тренувався у стрільбі.

Як відомо, у середу парламент Франції ухвалив закон щодо боротьби з тероризмом, який суттєво посилює заходи та розширює повноваження правоохоронців у протидії терористичним загрозам.

Фото: Reuters/Gonzalo Fuentes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-