Король Філіп VI назвав Каталонію

Король Філіп VI назвав Каталонію "невід'ємною частиною Іспанії"

Укрінформ
Король Іспанії Філіп VI заявив, що Каталонія є невід'ємною частиною країни в ХХІ столітті.

Про це повідомляє DW.

Звинувативши керівництво Каталонії в "неприйнятній спробі відділення" від Іспанії, монарх заявив, що ситуація, яка виникла після референдуму про незалежність, має вирішуватися в рамках "легітимних демократичних інституцій".

"Жоден проект майбутнього не можна побудувати, руйнуючи загальне демократичне життя. Жоден проект не може приводити до ізоляції і зубожіння народу", - заявив Філіп VI.

Читайте також: Іспанія призупинить автономію Каталонії 21 жовтня

Як повідомлялося, 10 жовтня у парламенті Каталонії було підписано декларацію про незалежність регіону від Іспанії, проте набрання сили цим документом було відкладене.

Після цього прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав каталонському лідеру час до понеділка, 16 жовтня, для відповіді на питання, проголошена незалежність регіону чи ні.

Однак у призначений день Пучдемон у своєму листі прем'єр-міністру Іспанії не надав чітких відповідей і попрохав про двомісячні переговори із центральним урядом.

Мадрид, зі свого боку, продовжив наполягати на чіткій відповіді Пучдемона, встановивши крайній термін до 10 ранку 19 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-