Каталонці на знак протесту знімають гроші з рахунків

Каталонці на знак протесту знімають гроші з рахунків "банків-зрадників"

Укрінформ
Каталонці знімають символічні суми грошей з рахунків банків, які перенесли з Каталонії свої офіційні штаб-квартири з огляду на політичну кризу навколо заяви про незалежність регіону.

Про це повідомляє АР.

"У п'ятницю клієнти банків у Каталонії почали знімати символічні суми грошей з фінансових установ, які перенесли свої офіційні штаб-квартири до інших місць у Іспанії в умовах політичної кризи навколо заяви про незалежність регіону", - йдеться в повідомленні.

Організація Crida Democracia, що підтримує незалежність Каталонії, закликала у четвер увечері клієнтів тиснути на банки, що переїхали.

У результаті зранку у п'ятницю десятки людей вишикувалися в чергу перед філією банку "CaixaBank" у центрі Барселони, знімаючи по 150 або 160 євро.

Зняті суми є символічними, оскільки наближені до числа 155 - натяк на статтю 155 Конституції Іспанії, за допомогою якої уряд у Мадриді планує призупинити автономію Каталонії.

Читайте також: Іспанський уряд хоче провести дострокові вибори в Каталонії

У суботу, 21 жовтня, прем'єр-міністр Маріано Рахой проведе спеціальне засідання кабінету, щоб ініціювати процес призупинення автономії Каталонії після того, як регіональний лідер Карлес Пучдемон заявив, що не відмовиться від незалежності Каталонії.

Уряд країни також погодився із опозиційними соціалістами щодо проведення у Каталонії дострокових виборів вже у січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-