Президент Грузії підписав “однопартійну” конституцію країни

Президент Грузії підписав “однопартійну” конституцію країни

Укрінформ
Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі підписав нову редакцію конституції Грузії.

Про це повідомляє "Новини-Грузія".

«Виходячи із зовнішніх і внутрішніх викликів країни, виходячи з того, що ми повинні зробити усі кроки, щоб уникнути причин дестабілізації, я, як глава держави, головнокомандувач країни і гарант конституції, підписую цей документ», - заявив Маргвелашвілі.

В той же час, президент знову звинуватив правлячу партію «Грузинська мрія» в прийнятті «однопартійної» конституції, зазначивши, що для нього дуже складно підписувати цей документ.

Читайте також: Парламент Грузії подолав вето президента і прийняв нову конституцію

Згідно з грузинським законодавством, в разі, якби Маргвелашвілі відмовився підписувати поправки, це зміг би зробити голова парламенту Іраклій Кобахідзе.

Раніше Маргвелашвілі наклав вето на проект поправок, прийнятий парламентом 26 вересня. Після консультації з опозицією адміністрація президента направила законодавцям список мотивованих зауважень, що складається з шести пунктів.

13 жовтня депутати від «Грузинської мрії», яка має конституційну більшість в законодавчому органі, виступили проти зауважень Маргвелашвілі, подолали вето президента і остаточно прийняли поправки до конституції.

Нагадаємо, 21 жовтня в Грузії пройдуть вибори місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-