Поліція з'ясувала, чим підірвали авто журналістки на Мальті - ЗМІ

Поліція з'ясувала, чим підірвали авто журналістки на Мальті - ЗМІ

Укрінформ
Для вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції, яка була автором розслідувань корупції в рамках проекту Panama Papers, було використано потужну пластичну вибухівку Семтекс.

Про це повідомляє The Times of Malta із посиланням на джерела у поліції. 

“За словами джерел у правоохоронних органах, справжня сила вибуху та свідчення очевидців вказують на те, що для підриву автомобіля було використано пластичну вибухівку Семтекс, яку часто використовують терористичні організації для масштабних атак”, - йдеться у повідомленні.

Джерела також додали, що якщо це насправді був цей самий тип вибухівки, то його на Мальті використано вперше.

Крім цього, зазначається, що досі залишається незрозумілим, де була закладена вибухівка – в автомобілі журналістки чи на дорозі.

Очевидець інциденту Франс Сант описав момент підриву, повідомивши, що спершу він почув невеликий вибух. Можливо, це був детонатор, а потім пролунав значно потужніший вибух, який був основним зарядом.

Як повідомлялося, 16 жовтня на Мальті підірвали автомобіль журналістки Дафни Каруани Галіції, автора розслідувань корупції в рамках Panama Papers. В результаті вибуху журналістка загинула. Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж пообіцяв винагороду в 20 тисяч євро за інформацію, яка допоможе знайти убивць журналістки.

Читайте також: США вимагають незалежного розслідування вбивства журналістки на Мальті

У вівторок до міста Біднія, біля якого сталося вбивство журналістки, прибули голландські судово-медичні експерти, щоб розпочати розслідування. Пізніше до них мають приєднатися слідчі з американського ФБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-