Туреччина закрила небо для північного Іраку

Туреччина закрила небо для північного Іраку

Укрінформ
Туреччина заявила про закриття свого повітряного простору для рейсів з і до аеропортів на території, підконтрольній уряду північного Іракського Курдистану.

Про це заявив віце-прем’єр Туреччини Бекір Боздаг, повідомляє АРА

"Відтепер жоден літак не зможе літати в аеропорти (які контролюються - ред.) північним іракським регіональним урядом, і жоден літак, який вилетить з аеропорту в північному Іраку, не зможе скористатися повітряним простором Туреччини", - сказав він.

Читайте також: Іран спростовує закриття кордону з Іракським Курдистаном

Як відомо, 25 вересня всупереч забороні центрального уряду в Багдаді відбувся референдум про незалежність Іракського Курдистану, на якому "за" висловилися майже 93 відсотки його учасників. Не тільки центральна влада Іраку, а й Іран і Туреччина, які мають значні курдські меншини і побоюються наростання сепаратистських настроїв серед місцевих курдів, різко розкритикували референдум щодо незалежності Іракського Курдистану.

Тегеран зупинив авіарейси до і з курдського регіону та провів військові навчання поблизу курдського кордону. Однак Іран заперечує повідомлення про закриття прикордонних переходів з північним Іраком у відповідь на референдум за незалежність в автономному курдському регіоні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-