Іран спростовує закриття кордону з Іракським Курдистаном

Іран спростовує закриття кордону з Іракським Курдистаном

Укрінформ
Іран заперечує повідомлення про закриття прикордонних переходів з північним Іраком у відповідь на референдум за незалежність в автономному курдському регіоні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Як ми вже повідомляли раніше, ми заблокували наш повітряний простір до курдського регіону на прохання центрального уряду Іраку, і, наскільки я знаю, нічого нового не відбулося», – заявив представник міністерства закордонних справ Ірану Бахрам Кассемі.

Раніше інформаційне агентство Ірану Tasnim повідомило, що іранська влада закрила прикордонний перехід з курдським регіоном Іраку «Башмаг».

Тим часом чиновник митниці з курдської сторони кордону заявив, що Іран закрив три пункти перетину кордону з цим регіоном.

Читайте також: Курди хочуть домовитися з Багдадом про статус аеропортів і банків

Як відомо, 25 вересня всупереч забороні центрального уряду в Багдаді відбувся референдум про незалежність Іракського Курдистану, на якому «за» висловилися майже 93 відсотки його учасників. Не тільки центральна влада Іраку, а й Іран, і Туреччина, які мають значні курдські меншини і побоюються наростання сепаратистських настроїв серед місцевих курдів, різко розкритикували референдум щодо незалежності Іракського Курдистану.

Тегеран зупинив авіарейси до і з курдського регіону та провів військові навчання поблизу курдського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-