Глава МВС Польщі: Ми не приймемо біженців, бо вже маємо українців

Глава МВС Польщі: Ми не приймемо біженців, бо вже маємо українців

Укрінформ
Польща не прийме біженців у рамках нової програми ЄС по їх переміщенню з огляду на безпеку.

Про це заявив глава МВС Польщі Маріуш Блащак після зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС в Люксембурзі, інформує РАР.

“Польща не декларуватиме прийому (біженців), оскільки ми вже прийняли українців, які є в Польщі. Для нас пріоритетом, найважливішим завданням є безпека. Такими ідеологічно мотивованими концепціями як розподіл, переміщення я не буду наражати Польщу і поляків на загрози”,- заявив Блащак.

Він підкреслив, що переселення не є ефективним механізмом, а лише викличе чергові хвилі міграції біженців до Європи. За його словами, це будуть не тисячі, а мільйони осіб.

Читайте також: Шидло знову розкритикувала cистему розподілу біженців у ЄС

Глава МВС Польщі підкреслив, що в Польщі зараз перебуває “понад мільйон українців, частина з яких утекла від російської агресії в України, а частина є економічними емігрантами”. Він додав, що на відміну від мусульман, українці дуже добре інтегруються в Польщі.

Наприкінці вересня Єврокомісія запропонувала створення нової європейської програми переселень, у рамках якої упродовж двох найближчих років серед країн Європи розподілять по 50 тис. біженців з півдня.

За приблизними підрахунками, в Польщі може перебувати від півмільйона до мільйона українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-