США ввели санкції проти елітних військ іранського режиму

США ввели санкції проти елітних військ іранського режиму

Укрінформ
Міністерство фінансів США у п'ятницю оголосило про введення санкцій проти Корпусу стражів ісламської революції – елітних сил, на які спирається режим у Тегерані – через їх підтримку терористичних організацій у регіоні.

Про це американське відомство офіційно повідомило в п'ятницю, одразу після оголошення президентом Трампом нової стратегії відносно Ірану, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Управління з контролю за іноземними активами мінфіну США (OFAC) сьогодні ввело санкції проти Корпусу стражів Ісламської революції (КСІР) Ірану", - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що КСІР надавала підтримку терористичних угрупованням, у тому числі "Хехболлах", "Хамасу", а також "Талібану" – як фінансову, так і матеріально-технічну, а також у вигляді навчань і тренувань бойовиків.

Як заявив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучин, "КСІР мала центральну роль у становленні Ірану як головної країни - спонсора тероризму у світі". Глава американського мінфіну підкреслив, що Іран прагне отримати лідерство "ціною регіональної стабільності", тому США продовжать використовувати свої можливості для запобігання руйнівній діяльності іранського режиму.

Читайте також: Трамп сьогодні оголосить свій план щодо ядерної угоди з Іраном – ЗМІ

Крім того, зазначається, що OFAC ввело санкції проти чотирьох іранських установ, діяльність яких пов'язується з розповсюдження зброї масового знищення.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у п'ятницю заявив про намір переглянути, а за неможливості – взагалі вийти з іранської ядерної угоди, яка стримувала Тегеран від розробок ядерної зброї в обмін на послаблення санкцій. У цьому зв'язку Трамп оголосив нову стратегію США в політиці на іранському напрямі. За його словами, санкції проти Корпусу стражів Ісламської революції, стануть першим кроком у реалізації нової стратегії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-