Трамп сьогодні оголосить свій план щодо ядерної угоди з Іраном – ЗМІ

Трамп сьогодні оголосить свій план щодо ядерної угоди з Іраном – ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп, найімовірніше, зробить важливий крок проти ядерної угоди з Іраном у своїй промові у п'ятницю.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників.

“Трамп має викласти свій план о 12:45 за місцевим часом у Білому домі, що буде результатом тижнів внутрішніх дискусій між ним та його командою з національної безпеки”, - йдеться у повідомленні.

За словами чиновників, Трамп має оголосити, що не завірятиме ядерну угоду, яку раніше називав “найгіршою з усіх угод” і такою, що не відповідає національним інтересам Сполучених Штатів.

Зокрема, американський президент відзначить більш агресивний підхід до іранської діяльності на Близькому Сході, що може ускладнити відносини США з європейськими союзниками.

Як зазначається, такий крок не виведе Сполучені Штати з цієї угоди, але дасть Конгресу США 60 днів, щоб вирішити, чи слід повторно запровадити санкції проти Тегерана, які були призупинені згідно з угодою.

Читайте також: США нададуть Україні зброю, але трохи згодом - американський експерт

Міжнародні інспектори стверджують, що Іран дотримується ядерної угоди. Трамп у свою чергу заявляє, що Тегеран порушує дух документа та нічого не зробив для того, щоб стримати свою програму балістичних ракет і припинити фінансову і військову підтримку "Хезболли" та інших екстремістських груп.

Раніше під час виступу на Генеральній асамблеї ООН президент США Дональд Трамп заявив, що ядерна угода з Іраном була дуже однобокою і не виконує своєї ролі, тому може бути переглянута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-