ЄС готує

ЄС готує "торгові" переговори з Лондоном про життя після Brexit - ВВС

Укрінформ
Європейський Союз розпочав підготовку до переговорів з Великою Британією щодо торговельних відносин після Brexit.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на внутрішній проект документа, підготовленого для 27 країн ЄС.

Проект внутрішнього документа пропонує, щоб країни ЄС обговорили торгівлю між собою, а чиновники у Брюсселі підготують деталі. Проект тексту ще може бути переглянутий.

Як зазначається, документ, переданий 27 країнам президентом Європейської Ради Дональдом Туском, пропонує, щоб у грудні розпочалися переговори про вільну торгівлю в тому випадку, якщо британський прем'єр-міністр Тереза Мей зможе покращити свою пропозицію щодо коштів, які заплатить Британія за Brexit.

Документ вимагає, щоб переговори про перехідний період та майбутні відносини почалися "якомога швидше".

Читайте також: Переговори щодо Brexit зайшли у глухий "фінансовий" кут - Єврокомісія

Проект висновків, який буде переданий лідерам ЄС 20 жовтня, також вимагає від Британії додаткових поступок щодо фінансових зобов'язань та прав європейських громадян, які бажають залишитися після Brexit.

Раніше повідомлялося, що питання фінансових зобов’язань Великої Британії перед бюджетом ЄС у переговорах з Єврокомісією щодо Brexit на даному етапі заблоковано.

Голова переговорної групи Єврокомісії щодо виходу Британії із ЄС Мішель Барньє заявив, що у питанні фінансових зобов’язань Лондона перед бюджетом ЄС у процесі виходу з блоку зайшли у "глухий кут", що викликає занепокоєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-