У Польщі магазинам можуть заборонити працювати у неділю

У Польщі магазинам можуть заборонити працювати у неділю

Укрінформ
У польському Сеймі готують законопроект про серйозне обмеження торгівлі по неділях, зокрема заборону магазинам працювати кожної другої та кожної четвертої неділі місяця.

Про це повідомляє DW.

Відповідні пропозиції в четвер, 12 жовтня, висунув підкомітет з питань ринку праці. Віце-прем'єр і міністр фінансів Матеуш Моравицький назвав законодавчу ініціативу "хорошим компромісом".

Досі в Польщі усі магазини і торговельні мережі могли вільно працювати щонеділі. Однак на державні свята працювати дозволялося лише маленьким крамницям, власник яких сам стоїть за прилавком. Нововведення не торкнеться цих невеликих крамничок.

Читайте також: Канада очікує на зростання торгівлі з Україною – МЗС

Підписи за повну заборону торгівлі в неділю за підтримки католицької церкви збирала профспілка "Солідарність" ще у 2016-му, однак правляча консервативна партія "Право і справедливість" заявила, що це занадто радикальна ініціатива. Об'єднання торговельних центрів пропонують замість нинішнього законопроекту гарантувати, що кожен працівник матиме право на дві вихідні неділі на місяць. У свою чергу, католицькі єпископи наполягають, що право на вільну неділю є базовим для всіх людей і всіх працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-