Держдеп відповів на істерику Росії щодо прапорів

Держдеп відповів на істерику Росії щодо прапорів

Укрінформ
Влада США з дотриманням усіх норм поваги до державної символіки зняла прапори з будівель колишніх дипустанов Росії в Сан-Франциско і Вашингтоні, діяльність яких була припинена минулого місяця, та зберігає їх у безпечному місці в тих же будівлях. 

Таку реакцію на заяви в РФ щодо "зриву" прапорів висловила у четвер речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Прапори з колишньої власності російського консульства в Сан-Франциско були шанобливо зняті та зберігаються в безпеці в кожній із цих будівель. Думаю, що немає жодної країни у світі, яка б не ставилась з великою повагою до власного прапору та прапорів інших націй. До таких моментів ми ставимося серйозно", - зауважила представник Держдепу.

Вона також повідомила, що прапори з колишньої дипломатичної будівлі торгового представництва РФ у Вашингтоні також були зняті й поміщені на збереження. Більше того російській стороні було запропоновано повернути прапори, однак Москва відповіла скандальними заявами.

Читайте також: Між США й Росією розгорівся новий дипломатичний скандал - через прапори

"Російській стороні повідомлено, що ми можемо повернути ці прапори в зручний для них спосіб", - зазначила представник Держдепартаменту США.

Американська влада у відповідь на суттєве скорочення дипломатичного складу США в Росії 3 вересня припинила роботу торгового представництва РФ у Вашингтоні та його відділення в Нью-Йорку. Крім того, була висунута вимога до РФ згорнути діяльність генконсульства в Сан-Франциско та звільнити там резиденцію генерального консула. Росіяни були змушені виїхати з цих будівель, однак залишили там свої прапори.

Після того, як прапори були зняті з закритих об'єктів американською владою, російська сторона виступила з протестом, заявивши, що вони були "зірвані" та зажадала повернення прапорів на заблоковані будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-