Між США й Росією розгорівся новий дипломатичний скандал - через прапори

Між США й Росією розгорівся новий дипломатичний скандал - через прапори

Укрінформ
Російські прапори зняли з будівель у Вашингтоні і Сан-Франциско, в яких до початку вересня працювали російські дипломати.

Як повідомляє ВВС, Міністерство закордонних справ Росії через це висловило протест.

Вашингтон раніше заявляв, що всі дії з російськими дипломатичними об'єктами проходять в рамках міжнародних конвенцій.

"Зрозуміло, ніякої згоди на зняття прапорів російська сторона не давала", - заявила офіційний представник МЗС Марія Захарова, назвавши зняття прапорів "ворожою акцією".

У Москві розцінили це як "наругу над державним символом Росії", додала Захарова. За її словами, Росія зробить відповідні дії, але якими вони будуть, в МЗС поки не вирішили.

Читайте також: Лавров назвав владу США "бандитами з великої дороги"

У держдепартаменті США, коментуючи заяву російського посольства, заявили, що з прапорами при знятті поводилися акуратно.

У російській Держдумі заявили, що через інцидент із прапорами відкладається поїздка делегації депутатів у США.

Нагадаємо, російські дипломати покинули будівлі генерального консульства в Сан-Франциско і торгових представництв у Вашингтоні на початку вересня, після того як США зажадали закрити представництва у відповідь на обмеження числа співробітників американської дипмісії в Росії.

Наприкінці липня президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва вимагає від США скоротити число співробітників своїх дипмісій в Росії більш як у два рази - до 455 осіб.

Вимоги до американських дипломатів були пред'явлені у відповідь на закон, що передбачає нові санкції проти Росії. На той момент закон не був прийнятий: президент США Дональд Трамп підписав його лише 2 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-