Штати планують оголосити про вихід з ЮНЕСКО - ЗМІ

Штати планують оголосити про вихід з ЮНЕСКО - ЗМІ

Укрінформ
Сполучені Штати планують вийти з ЮНЕСКО, Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури з метою заощадження коштів та в знак протесту проти антиізраїльської позиції організації.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох дипломатів, знайомих із ситуацією.

"Поки що це (рішення - ред.) не є формальним, однак це правда", - сказав один із дипломатів на умовах анонімності.

Так, троє дипломатів заявили, що Сполучені Штати, які скоротили значний внесок до бюджету ЮНЕСКО в 2011 році, протестуючи проти рішення про надання палестинцям повноправного членства, оголосять про своє рішення найближчими днями.

Журнал "Foreign Policy" повідомив раніше в четвер, що Вашингтон офіційно заявить про свій вихід після того, як виконавча рада ЮНЕСКО, що складається з 58 членів, у п’ятницю обиратиме свого нового генерального директора.

За даними видання, відповідне рішення спрямоване на економію коштів та є протестом проти того, що, на думку Штатів, є антиізраїльською позицією ЮНЕСКО.

Читайте також: ЮНЕСКО й далі моніторитиме ситуацію в окупованому Криму

США, чий внесок в ЮНЕСКО становить близько $80 млн на рік, що являє собою близько п'ятої частини бюджету організації, все ще повинні  голосувати під час зустрічі виконавчої ради і, як очікується, будуть зберігати статус спостерігача в організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-