У Каліфорнії вирують лісові пожежі - кількість загиблих зросла до 21

У Каліфорнії вирують лісові пожежі - кількість загиблих зросла до 21

Відео
Укрінформ
За підтвердженими даними, щонайменше, 21 людина загинула внаслідок масштабних пожеж у північній частині американського штату Каліфорнія, знищено близько 3,5 тис. будівель. 

Таку інформацію станом на вечір середи повідомило центральне видання The Washington Post.

"Смертельні лісові пожежі, що спустошують Північну Каліфорнію, посилились у середу після того, як знову встановилася вітряна погода, що перекинула вогонь через засушливі пагорби та виноградники, спричинивши більш масштабну евакуацію з району пожеж. Уже загинула 21 людино та знищено понад 3,5 тис. будівель", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Трамп ввів режим стихійного лиха в Каліфорнії через лісові пожежі

Стихія посунулась вночі до заселених районів в окрузі Сонома. У цьому зв'язку місцева влада оголосила чергову хвилю примусової евакуації. В деяких випадках представники влади самі ходили по будинках, стукали в двері та виводили людей з осель, пише видання.

Наразі нараховується майже двадцять масштабних займань, які вирують у північній частині штату. Знищено майже 7 тис. гектарів, що за площею дорівнює американському мегаполісу Чикаго. Деякі із займань зливаються у більш масштабні пожежі, що ускладнює їх гасіння.

Водночас, повідомляється про втрату контактів з понад 560 жителями, місцезнаходження яких невідомо. Незрозуміло, чи є вони постраждалими внаслідок стихії, або ж просто не в змозі дістатися рідних та друзів, оскільки пожежі спричинили відключення зв'язку на більшій території регіону.

Фото: © Stuart Palley / Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-