Лідер Каталонії готовий до перемовин з Іспанією без “попередніх умов”

Лідер Каталонії готовий до перемовин з Іспанією без “попередніх умов”

Укрінформ
Каталонія готова вступити у діалог про незалежність з центральною владою Іспанії "без попередніх умов".

Про це лідер Каталонії Карлес Пучдемон заявив в інтерв'ю CNN.

"Наступного дня після того, як він призупинив офіційну декларацію незалежності, Пучдемон заявив, що виступає за посередництво з метою врегулювання кризи", - йдеться у повідомленні.

Водночас каталонський лідер наполягає на тому, що більшість каталонців підтримують вихід зі складу Іспанії.

"Відносини між Каталонією та Іспанією не працюють, і більшість каталонців хочуть, щоб Каталонія була незалежною державою", - заявив він.

Читайте також: Глава МЗС Іспанії назвав заяву Пучдемона про незалежність Каталонії "трюком"

Відповідаючи на запитання журналіста, чому він не наполіг на проголошенні незалежності у вівторок, 10 жовтня, Пучдемон сказав, що насамперед через почуття відповідальності. "Я не хочу проголошувати незалежність, я хочу, щоб це сталося", - наголосив він.

Напередодні у парламенті Каталонії була підписана декларація про незалежність регіону від Іспанії, проте набуття чинності цим документом було відкладено.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой зажадав від уряду Каталонії пояснень, чи була проголошена незалежність регіону. Пучдемон в свою чергу наполягає на тому, що уряд у Мадриді не має причин застосовувати щодо Каталонії статтю 155 Конституції, яка означає призупинення самоуправління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-