Збитки від глобальних кібератак у світі сягнули $53 мільярдів - МВФ

Збитки від глобальних кібератак у світі сягнули $53 мільярдів - МВФ

Укрінформ
Експерти МВФ підрахували, що економічні втрати від усіх глобальних кібернападів сягають $53 млрд, в тому числі $850 млн від недавнього нападу вірусу "NotPetya", що уразив у липні український фінансовий і державний сектор та створив проблеми в інших країнах.

Про це йдеться в доповіді Фонду щодо глобальної фінансової стабільності, презентованої в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За деякими оцінками, економічні втрати від усіх гіпотетичних глобальних кібератак досягли $53 млрд", - підкреслили у Фонді.

При цьому зауважується, що кіберзагрози для фінансових установ зростають, масштаби та частота нападів збільшуються, а природа атак удосконалюється. Злочинці маскують їх під легальне ПЗ у банківській сфері, як це було в Україні.

"Недавній приклад викликає занепокоєння у зв'язку з атакою вірусу "NotPetya" у червні 2017 року, який маскувався під "вірус-вимагач", але суттєво зашкодив банківським операціям в Україні. Інформаційно-технологічні системи в країні, включаючи автоматичні касові апарати, були непридатними для використання. Проблеми, які поширились через кордони, загалом у глобальних масштабах оцінюються у близько $850 млн", - йдеться в аналізі МВФ.

Читайте також: США нададуть Україні понад $5 мільйонів на заходи кібербезпеки

Така еволюція робить технологію більш потужною та легшою для застосування, підкреслюється в документі. Водночас зазначається, що кібератаки серйозно загрожують фінансовій стабільності одразу в кількох сферах: злам даних, перешкоджання веденню справ, зміна хакерами інформації у фінансових мережах.

У цьому зв'язку у Фонді підкреслили необхідність скоординованого регуляторного підходу, націленого на зменшення ризиків та підтримку фінансової стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-