Лідер Каталонії підписав “декларацію” про незалежність регіону від Іспанії

Лідер Каталонії підписав “декларацію” про незалежність регіону від Іспанії

Укрінформ
Каталонський лідер Карлес Пучдемон та інші регіональні політики підписали документ про незалежність Каталонії від Іспанії, але наразі неясно, чи набуде документ правового значення.

Про це повідомляє Reuters.

"Каталонія відновлює сьогодні свій повний суверенітет", - йдеться в документі, що називається "декларацією представників Каталонії".

"Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації визнати каталонську республіку як незалежну і суверенну державу. Ми закликаємо каталонський уряд вжити всіх необхідних заходів, щоб забезпечити повну дію цієї декларації про незалежність», - наголошується у заяві.

Як повідомлялося, лідер Каталонії Карлес Пучдемон не оголосив про незалежність цього регіону від Іспанії в парламенті у вівторок ввечері і запропонував іспанській владі діалог.

Читайте також: Вищий суд Каталонії просить поліцію Іспанії взяти парламент під охорону

Нагадаємо, 1 жовтня у автономному регіоні Іспанії Каталонії відбувся невизнаний центральною владою референдум про незалежність. Згідно з даними каталонської влади, за вихід зі складу Іспанії проголосували більш як 90% учасників референдуму.

При цьому прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой у питаннях прагнення Каталонії до незалежності на поступки не йде. У неділю, 8 жовтня, він повторив свої заяви, що відмовляється "торгуватися про єдність країни", а також що Мадрид не буде вести переговори "під погрозами".

Крім того, Конституційний суд у Мадриді заборонив проводити засідання регіонального парламенту, на якому планувалося обговорювати результати референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-