У Росії блогера викликали в поліцію за цитату з

У Росії блогера викликали в поліцію за цитату з "Незнайка на Місяці"

Укрінформ
Адміністратора пабліка "Радикальні мрійники" в російській соцмережі Михайла Малахова викликали на бесіду в поліцію через пост із цитатою з книги "Незнайко на Місяці".

Це підтвердив Радіо Свобода співробітник поліції, який дзвонив Малахову.

"За заявою якогось громадянина "з іншого суб'єкта федерації" проводиться перевірка на предмет того, чи є цитата з "Незнайка на Місяці" екстремістською", - сказав по телефону поліцейський.

Пост був опублікований у групі ще 28 березня 2017 року. Він містить текст з 31-ї глави книги "Незнайко на Місяці" Миколи Носова, яка була видана в 1964 році:

— А хто вони такі ці поліцейські? — спитала Рибка.

— Бандити! — роздратовано мовив Колосок. — Чесне слово, бандити! Обов'язок поліцейських — захищати населення від грабіжників, а насправді вони захищають тільки багачів. А багачі ж і є справжнісінькі грабіжники. Тільки грабують вони нас, прикриваючись законами, які самі придумують. А яка, скажіть, різниця, по закону мене грабують чи не по закону? Та мені байдуже!

— Тут у вас якось чудернацько! — озвався Гвинтик. — Чого ж ви слухаєтесь поліцейських і цих... як ви їх називаєте... багачів?

— Спробуй не послухайся, коли в їхніх руках усе: і земля, і фабрики, й гроші, а до того ж і зброя!

Раніше в інтерв'ю "Відкритій Росії" Малахов заявив, що його викликали в прокуратуру, тому що отримали заяву з проханням перевірити пост з цитатою з "Незнайка" на предмет розпалювання ненависті до соціальної групи "поліцейські" (стаття 282 Кримінального кодексу).

Читайте також: У Москві через фільм “Він вам не Дімон” затримали директора фонду Навального

Проте пізніше прокуратура Краснодарського краю спростувала повідомлення про виклик Малахова на допит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-