США скасували санкції проти Судану

США скасували санкції проти Судану

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила, що офіційно скасовує санкції проти Судану. 

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на заяву прес-служби Держдепу. 

"Дії уряду Судану протягом останніх дев'яти місяців показують, що він серйозно ставиться до співпраці зі Сполученими Штатами та здійснив значні кроки з метою припинення конфліктів та поліпшення гуманітарного доступу в Судані та сприяння стабільності в регіоні", - сказала речниця держдепартаменту США Хізер Науерт.

Зняття санкцій набуде чинності з 12 жовтня та включає в себе скасування торговельного ембарго та розблокування активів уряду Судану, які були запроваджені виконавчим наказом у 1997 та 2006 роках.

Читайте також: Суданський збройний скандал: об’єктивні звинувачення чи інформаційна атака

Як зазначається, зближення США і Судану є однією з небагатьох політик попередників Трампа, яку його адміністрація прагнула продовжувати. Держдепартамент оголосив нову стратегію для Судану в останні дні адміністрації Барака Обами, яка передбачала скасування санкцій та припинення 20 років ворожих відносин.

У Держдепі відзначили, що уряд Судану продовжує добиватися прогресу в таких сферах, як протидія тероризму та дотримання прав людини. Водночас Судан залишився в американському списку країн-спонсорів тероризму, який забороняє продаж зброї і обмежує американську військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-