Реінтеграція Донбасу: Берлін підтримує ухвалення закону

Реінтеграція Донбасу: Берлін підтримує ухвалення закону

Укрінформ
Офіційний Берлін утримується від розлогих коментарів щодо ухвалення законопроекту "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей", однак в цілому вітає його.

Про це власному кореспондентові Укрінформу в Німеччині заявили у федеральному уряді та МЗС країни.

"(Законопроект) відображає волю українського Президента Порошенка до відновлення територіальної цілісності України на основі Мінських домовленостей", - сказали в прес-службі федерального уряду ФРН.

Там нагадали, що дія закону про особливий статус від 2014 року закінчується цього місяця.

При цьому наголосили, що "так званий закон про реінтеграцію" є проектом закону України, а тому німецька сторона не має права його коментувати.

Читайте також: Порошенко - про голосування в Раді: у декого з-під вишиванок виглядають косоворотки

У МЗС ФРН на запит Укрінформу відповіли, що "Німеччина вітає сьогоднішнє рішення в Раді про продовження домовленостей про особливий статус на Донбасі". А також запевнили, що Берлін залишається вірний мирному врегулюванню конфлікту в рамках Мінського процесу.

Як повідомлялося, 6 жовтня народні депутати ухвалили допрацьований президентський законопроект № 7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей", за який проголосували 229 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-