Порошенко - про голосування в Раді: у декого з-під вишиванок виглядають косоворотки

Порошенко - про голосування в Раді: у декого з-під вишиванок виглядають косоворотки

Відео
Укрінформ
Деякі українські політики, прикриваючись ура-патріотичними гаслами, насправді працюють в інтересах Кремля та нав'язують Україні курс на відмову від окупованих територій та на зречення від мільйонів власних співвітчизників.

Про це наголосив у своєму зверненні Президент України Петро Порошенко, коментуючи нещодавні події у Раді. 

 "В голові просто не вкладається те, що ми бачили вчора і сьогодні у Верховній Раді. Колишні партнери по демократичній коаліції, люди, які називають себе патріотами і навіть українськими націоналістами, зривали голосування... І за що? За те, щоб законом визнати Росію агресором, а її війська – окупантами! Як на заклик "хто не скаче", так підстрибують вище всіх. А як до голосування за очевидний український інтерес – неначе щось пороблено. А у декого взагалі з-під вишиванок виглядають косоворотки, на головах – стирчать кокошники", - заявив він.

Порошенко зазначив, що днями пережив дуже сильну емоцію, якої просто не можна забути: "Я спілкувався з нашими воїнами... І от один з них дає мені трубку, каже: "Пане Президенте, тут моя мама, вона дзвонить з окупованої території, хоче з вами поговорити". "Дорогие наши, родные, - чую схвильований, тремтячий голос. - Вы же нас не оставите, правда? Мы просим, возвращайтесь скорее и верните нас в Украину".

За словами глави держави, його відповіддю було  - "щире “дякую Вам за сина" і впевнене "так, ми повернемо Донбас".

 "Але чи вселяють таку ж впевненість в людей ті наші політикани, які, прикриваючись ура-патріотичними словесами, насправді нав'язують країні курс на відмову від окупованих територій? Курс на зречення від мільйонів власних співвітчизників. Крім того, їхні дії провокують напругу у стосунках з нашими ключовими союзниками. Створюють загрозу, що ми з вами залишимося з агресором сам на сам, без підтримки світової спільноти", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Парубій підписав закон про особливий статус ОРДЛО

Президент наголосив, що питання суверенітету, територіальної цілісності, обороноздатності України "мають об'єднувати всі політичні сили, прибирати на задній план вузькопартійні інтереси”. “Врешті-решт, відповідальних депутатів виявилося більше. І вони забезпечили два надзвичайно важливих  голосування, які захищають національні інтереси України і життя громадян", - сказав він. 

Як повідомлялося, у п'ятницю при розгляді законопроекту №7163 щодо визнання Росії країною-агресором в сесійній залі сталася бійка. Позафракційний народний депутат Юрій Левченко намагався заблокувати виступ депутатів з трибуни парламенту, депутати від фракції "Блоку Петра Порошенка" намагалися йому завадити зірвати виступи. Після цього у сесійній залі з'явився дим і їдкий запах. Левченко заявив, що це він запалив димову шашку.

6 жовтня Верховна Рада ухвалила  законопроект № 7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей". Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-