Національні збори Франції ухвалили закон про боротьбу з тероризмом

Національні збори Франції ухвалили закон про боротьбу з тероризмом

Укрінформ
Депутати Національних зборів Франції більшістю голосів ухвалили новий закон «про посилення внутрішньої безпеки та боротьбу з тероризмом». 

Текст закону раніше критикувався правозахисниками, повідомляє RFI із посиланням на AFP. 

«Закон був ухвалений депутатами Нацзборів у першому читанні. За ухвалення закону проголосували 415 депутатів, проти - 127, ще 19 утрималися від голосування», - йдеться у повідомленні. 

Як наголошується, тепер нижній палаті парламенту треба буде знайти компроміс з верхньою, оскільки сенатори виступають за деякі обмеження заходів, що запроваджуються законом.

Закон про боротьбу з тероризмом дозволить французькій владі скасувати надзвичайний стан, запроваджений у 2015 році, але багато в чому повторює і навіть посилює його положення.

Повідомляється, що новий закон передбачає заходи, які стосуються обмеження місця проживання і пересування, спрощення процедур обшуку. Поліція зможе встановлювати електронне стеження за переміщеннями підозрюваних. 

Міністр внутрішніх справ країни зможе видавати постанови, які зобов'язують підозрюваних надати доступ до персональних даних - соціальних мереж, електронної пошти, мобільного телефону. Також передбачений ряд положень, пов'язаних з посиленням контролю на вулицях. Спрощуються умови закриття релігійних установ, помічених в поширенні ідей, які оправдовують тероризм або закликають до здійснення терактів.

Остаточно закон про боротьбу з тероризмом має бути ухвалений в середині жовтня. 

Згідно з опитуванням, опублікованим правою газетою Le Figaro, 57% французів підтримують нові заходи боротьби з тероризмом.

Читайте також: У Франції арештували п'ятьох підозрюваних у підготовці теракту в Парижі

Як нагадує RFI, з 2015 року жертвами терактів у Франції стала 241 людина. Останній теракт був здійснений 1 жовтня в Марселі. На вокзалі Сен-Шарль чоловік зарізав двох дівчат, після чого був застрелений.

Фото: gospress.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-