Білий дім відмовився від спроб вести переговори з КНДР

Білий дім відмовився від спроб вести переговори з КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати вважають нинішню ситуацію такою, яка не сприяє подальшим спробам встановити мирний діалог з Північною Кореєю та зосереджуються на посиленні міжнародної ізоляції режиму КНДР.

Про це заявила речниця Білого дому Сара Сандерс у понеділок під час прес-брифінгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дали чітко зрозуміти, що зараз не час вести переговори (з Пхеньяном – ред.)", - зазначила офіційний представник адміністрації американського президента.

Єдина тема, по якій Вашингтон має намір продовжити спілкування, стосується повернення затриманих у КНДР громадян США. "Крім як по цьому питанню, наразі не буде переговорів з Північною Кореєю", - додала Сандерс.

Читайте також: Трамп про КНДР: Переговори з маленькою людиною-ракетою — марна витрата часу

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи вважає президент Трамп переговори з північнокорейським керівництвом марними, речниця Білого дому зауважила, що Сполучені Штати останнім часом зосереджуються більше на дипломатичному тиску ніж на переговорах, оскільки КНДР не демонструвала бажання для діалогу.

"Існує різниця між переговорами та здійсненням дипломатичного тиску. Ми продовжуємо рішуче підтримувати дипломатичний тиск на Північну Корею, що ми й робимо. Але зараз не той час, щоб простого спілкуватися з Північною Кореєю, - наголосила Сандерс.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що Вашингтон закликав усіх союзників та партнерів зробити більше для ізоляції північнокорейського режиму, щоб змусити його змінити поведінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-