День німецької єдності: Меркель визнала, що за 27 років вирішили не всі проблеми

День німецької єдності: Меркель визнала, що за 27 років вирішили не всі проблеми

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вітає співвітчизників з Днем німецької єдності, який країна відзначає 3 жовтня, і визнає наявність невирішених за 27 років проблем.

Про це вона говорила у своєму традиційному відео-подкасті.

"Тривоги людей треба сприймати всерйоз і вирішувати їх проблеми, незалежно від того, звідки вони беруться... Я бачу після цих виборів перед собою дуже конкретні завдання", - заявила Меркель.

 За її словами, треба знайти рішення для рівноцінних умов життя для всіх. Поки що досягти цього не вдалося і нерівність у розвитку старих та нових федеральних земель зберігається, не зникли і структурні проблеми. Нові землі (колишньої НДР) отримуватимуть фінансову підтримку з центрального бюджету до 2020 року, зазначила Меркель.

При цьому вона підкреслила, що і старі, і молоді мають пам'ятати, який "щасливий момент" пережила Німеччина 27 років тому. І цінувати єдність.

Читайте також: Меркель не проти реформ у ЄС, але хоче обговорити деталі

Святкування у країні розпочалися вже у понеділок. У вівторок, 3 жовтня, пройдуть основні заходи, у яких візьмуть участь глава уряду та члени її кабінету. Цього разу вони організовуються у Майнці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-