В Росію прибув новий посол США, який вважає політику Москви одним з головних викликів

В Росію прибув новий посол США, який вважає політику Москви одним з головних викликів

Укрінформ
Речник американського посольства в Москві Марія Олсон повідомила, що новий посол Сполучених Штатів у Росії Джон Хантсман у понеділок, 2 жовтня, прибув до Москви.

Про це вона написала в Twitter.

"Ласкаво просимо в Росію, посол і пані Хантсман", - сказала вона.

Минулого четверга Сенат США затвердив кандидатуру колишнього губернатора Юти, республіканця Джона Хантсмана-молодшого на посаду посла в Росії.

Раніше виступаючи на слуханнях в Сенаті, Хантсман назвав політику Москви одним з головних зовнішньополітичних викликів для США. За його словами, Росія продовжує погрожувати безпеці і стабільності в Європі, порушуючи суверенітет сусідніх держав. Хантсман також заявив, що Москва "безсумнівно втручалася" в президентські вибори в США у 2016 році, і наголосив, що готовий порушити це питання перед російською владою. Кремль втручання заперечує.

Читайте також: Джон Хантсман: Посол-реаніматолог

Хантсман був послом США в Сінгапурі і Китаї. У 2012 році він боровся за висунення в президенти від Республіканської партії, але програв на праймеріз Мітту Ромні. 

Родина Хантсмана володіє великим хімічним підприємством, яке має комерційні інтереси в Росії, яку він відвідував як бізнесмен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-