Трамп скоротив квоту для біженців до 45 тисяч на рік

Трамп скоротив квоту для біженців до 45 тисяч на рік

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підписав Меморандум для Державного секретаря №2017-13, у якому визначив, що уряд Сполучених Штатів може видати не більше 45 тисяч дозволів на перебування в країні біженців у 2018 фінансовому році, який починається вже 1 жовтня.

Текст документа Білий дім поширив у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Прийом до 45 тис. біженців у Сполучених Штатах протягом 2018 фінансового року, виправданий гуманітарною ситуацією або в інший спосіб, відповідає національним інтересам", - зазначається в документі.

При цьому уточнюється, що квота на біженців розподілятиметься за їхнім регіональним походженням. Так, на країни Африки виділяється допустима кількість до 19 тис. осіб, Східної Азії – до 5 тис., Європи і Центральної Азії – до 2 тис., Латинської Америки і країн Карибського басейну – до 1,5 тис, а також Близького Сходу та Південної Азії – до 17,5 тис. людей.

Читайте також: Трамп підписав новий антиміграційний указ

Як повідомлялося раніше, нинішня квота на прийом біженців урядом США є найменшою за останні майже чотири десятки років. Зокрема, президент Обама в останній рік перебування в Білому домі визначив у 2017 році квоту для біженців в розмірі 110 тис. осіб. Дональд Трамп у перші ж дні свого президентства скоротив цю кількість до 50 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-