Трамп підписав новий антиміграційний указ

Трамп підписав новий антиміграційний указ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підписав новий антиміграційний указ, що обмежує в'їзд до Сполучених Штатів громадянам восьми країн.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

“Як Президент я повинен діяти, щоб захищати безпеку та інтереси Сполучених Штатів та їх громадян. Я докладаю всіх зусиль для залучення тих країн, які бажають співпрацювати, покращувати обмін інформацією... а також вирішувати як ризики, пов'язані з тероризмом, так і громадською безпекою. Деякі країни... зробили багато для вдосконалення своїх протоколів та процедур, і я ціную ці зусилля. Але доки вони не зможуть задовільно вирішувати виявлені недоліки, я вирішив, на основі рекомендацій Секретаря національної безпеки та інших членів моєї Адміністрації, встановити певні умовні обмеження (на в'їзд до США. - ред.)”, - йдеться в документі, оприлюдненому адміністрацією Трампа.

Президент США підписав новий указ відразу після завершення 24 вересня чинності попереднього документа.

Згідно із пунктом указу, який набуде свою силу 18 жовтня, обмеження стосуватимуться громадян Ірану, Лівії, Сомалі, Сирії, Ємену, Чаду, Північної Кореї і Венесуели.

Читайте також: Трамп відреагував на погрози Північної Кореї: Їх більше не буде

Для громадян семи країн “заморожується” в'їзд з імміграційними та неімміграційними візами на невизначений термін, а щодо Венесуели заборона поширюється лише на чиновників.

"Зробити Америку безпечною - мій пріоритет номер один. Ми не будемо приймати в нашій країні тих, кого не можемо ретельно перевірити", - заявив Трамп.

Раніше повідомлялося, що Міністерство національної безпеки США рекомендує запровадити обмеження для в'їзду громадян восьми-дев'яти держав з огляду на закінчення терміну дії попереднього антиміграційного указу Трампа.

Фото: Shawn Thew-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-