Трамп відреагував на погрози Північної Кореї: Їх більше не буде

Трамп відреагував на погрози Північної Кореї: Їх більше не буде

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп різко відреагував на заяву міністра закордонних справ Північної Кореї Лі Ен Хо в ООН про "неминучий" ядерний удар Пхеньяна по США.

"Щойно почув, що міністр закордонних справ Північної Кореї каже в ООН. Якщо він озвучує думки людини-ракети, їх більше не буде!" - написав Трамп у Twitter.

Нагадаємо, глава зовнішньополітичного відомства КНДР Лі Ен Хо на сесії Генасамблеї ООН пригрозив "візитом ракет на територію США". 

Напередодні Кім Чен Ин у відповідь на погрозу Трампа повністю знищити КНДР назвав президента США "старим, що вижив із розуму", який дорого заплатить за свої слова. У заяві, оприлюдненій через кілька годин після оголошення Вашингтоном нових санкцій проти Пхеньяна, Кім Чен Ин зазначив, що він розцінює слова Трампа як оголошення війни його країні. "Я безсумнівно і виразно усмирю вогнем старого, що вижив з розуму", - сказав Ин.

Провокації з боку КНДР останнім часом відбуваються одна за одною. Північна Корея не припиняє запускати ракети різної дальності, а 3 вересня Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Президент США Дональд Трамп у зв'язку з цим не виключив військової відповіді на дії Пхеньяна, пообіцявши відповісти "з вогнем і люттю" у разі, якщо КНДР продовжить випробування ракет.

Читайте також: КНДР трясе від ядерних випробувань - сейсмологи заявили про землетрус

Увечері в суботу кілька американських бомбардувальників в супроводі винищувачів здійснили рейд вздовж берегів КНДР в безпосередній близькості від повітряного простору цієї країни. За словами представника Пентагону, це був сигнал Пхеньяну про те, що США розглядають різні варіанти відповіді на загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-